L'HCB participa en un projecte amb altres clúster per apropar el BIM als seus associats


L’Hàbitat Clúster Barcelona, ha estat beneficiari del projecte BIMDUSTRY 4.0 un projecte amb col·laboració amb el Clúster Gaia que representa els negocis digitals al País Basc, el Clúster Habic del País Basc i el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) que té per objectiu apropar a el entorn de treball BIM a les empreses associades de tots els clústers participants i crear aconseguir crear un estàndard de treball que faciliti la implementació del BIM a nivell Espanyol, al nivell d’altres països com França o Alemanya.

El BIM – Building Information Modelling, és una metodologia de treball en col·laboració per a la creació i gestió d’un projecte de construcció. Facilitant d’aquesta manera la interlocució entre els diferents agents que intervenen en el projecte, des de arquitectes, dissenyadors, industrials, facility managers o instal·ladors.

A diferència d’altres eines, el BIM no només és útil en les fases de desenvolupament d’un projecte, sinó que permet fer la gestió al llarg de la vida de l’edifici, millorant la eficiència del mateix i reduint-ne els costos d’explotació.

Que suposa aquest nou model de treball, com de important pot ser per futurs projectes o com crear biblioteques de productes BIM, son algunes de les preguntes que s’esperen resoldre a partir d’aquest projecte.

Actualment s’estan cercant empreses que tinguin interès en conèixer més sobre aquesta metodologia i aprofundir en els beneficis de la seva implementació. Contacta amb nosaltres si t’agradaria formar part del projecte: info@hcb.cat


Tornar