Cinc clústers catalans participen de la trobada de clústers als balcans


Cinc clústers catalans participen de la trobada de clústers als balcans

La plataforma ECCP va organitzar la trobada a Zagreb on van participar-hi 65 entitats

La plataforma col·laborativa europea de clústers ECCPpromoguda per la Comissió Europea (CE), va organitzar conjuntament amb PwC un esdeveniment a Zagreb (Croàcia) per explorar àrees comunes d’interès per a la cooperació entre diferents cadenes de valor i mercats.

Cinc clústers de la xarxa Clusters.cat i membres del programa Catalonia Clusters d’ACCIÓ van participar de la trobada. Foodservice Cluster (alimentació), Indescat (esport), CEEC(energia), Habitat (productes d’interiors) i Packaging Clúster(envàs i embalatge), van ser seleccionats entre altres clústers internacionals per a participar de la trobada.

La trobada va que va comptar també amb reunions individuals entre més de 65 clústers participants, provinents de 21 països: 6 de països balcànics, i 15 de la resta de la Unió Europea. Ulla Engelmann, responsable d’economia social de la CE, va destacar la presència dels clústers catalans: “Impressive representation of Catalan Clusters – wishing you good matches & opportunities to grow”, un espai que també va servir de trobada per intercanviar opinions amb els responsables tècnics de polítiques de clústers de la CE.

La participació a l’esdeveniment facilita la participació a properes convocatòries de projectes europeus per tal de seguir reforçant les entitats clústers i les empreses membres; connecta els clústers a nivell internacional fent xarxa amb entitats; i posiciona el territori i els seus sectors a nivell europeu.


Tornar