Epson, Seaqual i LCI Barcelona uneixen forces en el projecte d’economia circular B·SEArcular


Epson, Seaqual i LCI Barcelona uneixen forces en el projecte d’economia circular B·SEArcular

• La iniciativa aprofundeix en el problema de la contaminació del Mediterrani amb plàstics.
• El projecte està protagonitzat pel concepte d’innovació i disseny sostenible.


El passat 16 de gener, va tenir lloc la presentació del projecte B·SEArcular (#BSEArcular) als estudiants de LCI Barcelona, Escola Superior Oficial de Disseny. Aquesta iniciativa es focalitza en el problema de contaminació de plàstics al Mediterrani i proposa una de les seves possibles vies de solució: una economia circular basada en tornar a reintroduir en l'entramat econòmic una contaminació que no para de créixer i agreuja de forma alarmant els problemes dels nostres mars i oceans.


Raúl Sanahuja, responsable de comunicació d'Epson Ibèrica, va presentar el projecte als alumnes de l'Escola i va anunciar a les quatre estudiants de projecte final d'estudis que aportaran el talent a la iniciativa. María Odriozola, Gibet Pons, María Molina i Maitena Vega van compartir amb els assistents el concepte de les seves col·leccions, en les quals utilitzaran material procedent del reciclatge de plàstics recuperats del Mediterrani i els donaran una segona vida gràcies a la tecnologia SureColor d'impressió sobre teixits d'Epson. Per la seva banda, Michel Chtepa, CEO de Seaqual, va parlar dels objectius del projecte, valors i missió de la seva empresa: "Volem proporcionar a les empreses i a la societat en general solucions sostenibles i d'economia circular que serveixin d'inspiració per a tots". Va destacar que "a Seaqual donen valor als residus marins a través d'una xarxa de col·laboracions entre diferents sectors (pescadors, ONGs, empreses, autoritats nacionals i locals, etc.). Tot això per crear un món més sostenible".


Segons la revista Science, la quantitat de residus plàstics generats a l'any en 192 països costaners ha demostrat que entre el 40 i el 60% d'aquests acaben sent arrossegats a les aigües marines. Per això, la multinacional Epson, l'empresa Seaqual i LCI Barcelona han unit forces amb la finalitat de demostrar que es pot donar una segona vida a la contaminació de plàstics i, sobretot, que hi ha una solució per als oceans i els mars, començant pel Mediterrani.


El projecte consta de diferents fases que s'aniran desenvolupat en els pròxims mesos amb la idea de culminar B·SEArcular amb una desfilada de les col·leccions de moda sostenible realitzades per les alumnes de LCI Barcelona.

Més informació:
Departament de Comunicació LCI Barcelona
T. 93 237 27 40
Balmes 209 I 08006 Barcelona
comunicacion@lcibarcelona.com

 


Tornar