#learningbysharing

60 empreses imaginen els espais col·lectius del futur

Més d’un centenar de persones representants de 60 empreses del sector de l’arquitectura i l’interiorisme han respost a la convocatòria d’Habitat Cluster Barcelona (HCB) i s’han trobat a la Casa Vicens de Barcelona per explorar la direcció que ha de prendre el disseny dels espais col·lectius del futur. Tecnologia i persones han estat els dos eixos sobre els quals s’ha reflexionat en aquesta profitosa jornada de treball i networking.

Com han de ser les botigues, els restaurants i les oficines? Quins hàbits cal tenir en compte? Com pot ajudar la tecnologia a generar entorns més agradables i eficients? Què cal fer per afavorir la interrelació? Els experts que han participat a l’Habitat MeetUp! organitzat per HCB han llençat diferents propostes i casos d’èxit que poden ajudar a respondre aquestes preguntes i a traçar una direcció cap al disseny dels futurs espais col·lectius.

L’acte va arrencar amb una taula rodona sobre tecnologia i tendències de l’habitat del futur. En aquesta sessió va intervenir Helena Puig (Piedra Papel Tijera Interiorismo), qui va presentar diferents solucions innovadores aplicades a entorns com farmàcies, botigues i hotels. També va participar Mario Alberto Espinoza (SINERGIA) i que ha estat premiat pel millor projecte Restaurant del Futur. El seu speech va anar absolutament orientat a explicar l’extraordinari impacte que tindrà la tecnologia i la robòtica en disseny d’espais tant habituals com un restaurant.

Ignasi Uñó (promotor immobiliari d’hotels i albergs) va presentar el projecte de TwentyTú Hi-Tech Hostel amb les solucions de domotització i gestió intel·ligent de l’energia. I va tancar el torn Diana Bertolin (Agustina Studio), qui va incidir en quelcom que no pot fer la tecnologia: la perfecta selecció dels materials per crear entorns que emocionin. El col·loqui va ser moderat per Oriol Rius, de l’estudi Usual Design i professor a LCI i Elisava, qui també va aprofitar la seva intervenció final per reflexionar sobre l’ús de la tecnologia.

La sessió va continuar amb una visita personalitzada a la Casa Vicens, el primer projecte important fet per Antoni Gaudí i una obra declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO. Un còctel-networking amenitzat per un DJ va servir per posar punt i final a aquesta jornada sobre el disseny dels espais del futur.

Habitat MeetUp! no hauria estat possible sense la col·laboració de Casals Ventilació, Estiluz, Roansa Habitat, Kriskadecor, Eurosilla, Jung, Jodul, Agustina Studio, Arquetypo, Essenthia, Cosmic, Iguzzini i Crevin.

 

 

Comparteix!