70 empreses descobreixen Furniture Go International

• Prop de 70 empreses europees han participat en la primera reunió pública del projecte Furniture Go International (FGOI), que els permetrà arribar a nous mercats com els Estats Units, Canadà, Egipte i Sud-àfrica.

• La identificació de les necessitats del client final i del mercat s’ha considerat el principal repte per a l’èxit d’aquest projecte i per a l’exportació, en general.

• En el primer any del projecte, l’objectiu serà adaptar la cartera de productes de les PIMES participants amb les necessitats dels mercats finals.

A la reunió, celebrada en format híbrid, han assistit els 8 clústers europeus que lideren el projecte i entre 5 i 7 PIMES associades a cada un d’ells. Les empreses que han participat en la reunió són aquelles les quals el seu perfil s’ajusta més als objectius del projecte Furniture Go International (FGOI), i que són les més interessades en la proposta d’internacionalització. La convocatòria per als participants de les PIMES està i romandrà oberta per a la resta d’organitzacions del sector del moble, la indústria de la fusta i la decoració que estiguin disposades a participar activament i dirigir-se als mercats d’Estats Units, Canadà, Egipte o Sud-àfrica.
El projecte se centrarà en l’aplicació d’una estratègia comuna d’internacionalització, reunint i processant tota la informació i experiència necessària per abordar els nous mercats amb l’objectiu de maximitzar les possibilitats d’èxit. Durant els 3 anys que durarà el projecte es realitzaran anàlisis de mercat, missions comercials, activitats de matchmaking internacional i l’establiment de contactes permanents en cada un dels mercats d’interès per ajudar a superar les barreres sobre el terreny.

La reunió de posada en marxa de FGOI va començar amb una breu introducció del projecte i una presentació dels clústers participants de Bulgària, República Txeca, Romania, Espanya, Eslovènia i Suècia. A través d’una enquesta en temps real, els representants de les PIMES van poder respondre de forma anònima a les seves principals preocupacions sobre el procés d’internacionalització i triar el país en el qual estan més interessats en fer negocis. El principal repte identificat per a les exportacions fora de la UE va ser la manca d’informació fiable i actual sobre aquests mercats (59% dels enquestats). Altres reptes importants són la manca d’una oficina de representació en els mercats estrangers i la logística (53%) i l’ambigüitat pel que fa a la legislació estrangera; els requisits tècnics i la responsabilitat del productor (38%); així com la falta de responsabilitat del productor, el transport i les diferències interculturals.

Tot i que els representants de les pimes van votar majoritàriament (40%) per obrir el primer negoci nou als EUA i que Egipte era el destí d’exportació menys preferit (13%), les coses van canviar ràpidament en la sessió de preguntes i respostes amb la qual va concloure l’esdeveniment. Alguns dels participants que ja tenien experiència amb socis comercials egipcis van destacar el fet que en els últims anys s’ha començat a construir una nova capital als afores
del Caire, dissenyada per a allotjar a 6,5 milions de residents. La nova capital administrativa d’Egipte s’espera que costi uns 40.000 milions de dòlars. I com va dir un representant d’una de les empreses participants “necessitaran molts mobles per a això”.

Furniture Go International (FGOI) és un projecte impulsat per vuit clústers de sis països europeus i finançat per la Comissió Europea. S’espera que participin directament en aquest projecte 100% orientat als resultats entre 50 i 100 petites i mitjanes empreses de la indústria del moble i afins entre elles. Els clústers participants són: TFC-Transylvanian Furniture Cluster (Romania), Habic-Association Clúster of Habitat, Wood, Office and Contract Sector (Espanya), WIC-Wood Industry Cluster (Eslovènia), KCN-Clúster of Czech Furniture Manufacturers (República Txeca ), ICS-Interior Clúster Sweden (Suècia), PWC- PRO WOOD Regional Clúster (Romania), BFC-Bulgarian Furniture Cluster (Bulgària) i HCB-Habitat Clúster Barcelona (Espanya). Entre tots sumen més de 500 empreses.

Nota de premsa Català

Nota de premsa Castellà

Nota de premsa Anglès

 

Comparteix!