La Comissió Europea ha aprovat el projecte EXCELIVING: EXCELLENT LIVING ENVIRONMENTS presentat per Habitat Clúster Barcelona (HCB) i 4 clústers europeus més de la cadena de valor de l’hàbitat. EXCELIVING té per objectiu promoure espais i edificis saludables, age-friendly i sostenibles, i és una excel·lent oportunitat per les empreses associades per generar noves oportunitats en nous mercats.

Barcelona, 12 de maig de 2021 – El projecte EXCELIVING: EXCELLENT LIVING ENVIRONMENTS estarà liderat per Habitat Clúster Barcelona i comptarà amb la participació de SMARTECH Cluster (Espanya), Transylvanian Furniture Cluster (Romania), Clúster Hábitat Sustentável (Portugal) i Welfare Tech (Dinamarca). La Comissió Europea destinarà gairebé mig milió d’euros a finançar el projecte en el marc de la convocatòria Cluster Excellence, del programa COSME-HORIZON 2020.

El projecte arrencarà a començaments de 2022, i durant els dos anys de durada previstos, els clústers implicats i les empreses que representen treballaran idees i fórmules per promoure espais i edificis saludables i sostenibles en tota la cadena de valor del sector hàbitat. La cooperació interregional, la transferència d’innovació i un enfocament multisectorial seran els eixos de treball de les organitzacions implicades.

EXCELIVING se suma a un altre projecte europeu aprovat a principis d’any, i en el que Habitat Clúster Barcelona participa com a partner juntament amb d’altres 7 clusters europeus. Es tracta del projecte Furniture Go International (FGOI), que té per objectiu afavorir la internacionalització de les empreses europees membres dels clústers participants en mercats de fora de la Unió Europa, en concret a Estats Units, Canadà, Egipte i Sudàfrica.

Amb la consecució d’aquests projectes europeus, HCB es posiciona com a referència per a les empreses del sector que volen impulsar la seva presència i les seves possibilitats de negoci a nivell internacional.

Comparteix!