Des de l’inici del confinament, la xarxa de Clústers catalans es va unir per ajudar a les més de 2.300 empreses que formen part d’aquesta xarxa, i va impulsar un programa de 5 webinars transversals sobre eines per la gestió empresarial, així com una plataforma on-lineCopernic, on es poden consultar dubtes, revisar recursos o estar en contacte amb la xarxa de professionals.

Seguint amb l’estat d’alarma activat, i donat el bon acolliment que han tingut les diferents sessions, es va decidir conjuntament donar una continuïtat a les jornades i s’ha iniciat una segona part amb temàtiques variades com ara la ciberseguretat, la comunicació on-line o el comerç electrònic.

Aquests seminaris organitzats conjuntament es realitzen setmanalment cada dimarts i dijous. El dimarts 14 d’abril va començar el primer Webinar sobre eines Microsoft per gestionar equips més productius a distància, on els experts van detallar com treballar amb l’Office365 i com extreure dades des de l’Excel i el PowerBI. També una segona sessió online amb la Cristina Masachs sobre la comunicació com a eina clau per a seguir sent visible, diferencial i proper en temps de crisi, el passat dijous 16 d’abril.

Per davant ens esperen unes jornades inspiradores, beneficioses i motivadores, com la del 21 d’abril en la qual es donaran les claus sobre ciberseguretat, en un context de teletreball, per protegir els nostres sistemes davant d’atacs externs que puguin perjudicar a la nostra empresa; o la del 23 d’abril, que analitzarà les claus laborals i de Seguretat Social amb Cuatrecasas on s’analitzaran les mesures adoptades en l’àmbit laboral i de Seguretat Social per afrontar la crisi del COVID-19.

La següent setmana, el 28 d’abril, s’explicarà com el teletreball pot passar de ser una obligació o una imposició ocasionada per la situació, a una oportunitat per automatitzar certs processos i apostar per la digitalització que pot ajudar en millorar a la productivitat i en la reducció de costos . En sintonia amb el procés de digitalització, la comunicació on-line és una de les claus fonamentals i el tema que es tractarà el proper 30 d’abril.

El dimarts 5 de maig exposarem les amenaces i oportunitats del comerç electrònic conjuntament amb l’expert Santiago Sánchez, de The eTailers; i el dijous 7 de maig amb una sessió sobre tècniques i eines de Design Thinking que poden realitzar-se en remot durant el confinament i més enllà del mateix. L’objectiu és compartir mètodes per explorar, idear i prioritzar noves oportunitats i idees de negoci.

Per finalitzar aquesta segona remesa de webinars es realitzaran els dos últims els dies 12 14 de maig. El primer es parlarà del procés de fabricació de solucions homologades per a centres hospitalaris i es finalitzarà aquesta segona part amb el Xavier Lesuavage parlant de transformació empresarial del post COVID-19.

Aquest tipus d’actuacions, dirigides a fomentar la cooperació entre les empreses integrants, així com la transferència d’informació, es mantindran en el temps si així ho desitgen els socis/es i s’adaptaran a les circumstàncies que visquem en eixe moment.

—-

Sobre els clústers:  Els clústers són organitzacions sense ànim de lucre que agrupen a empreses i entitats que operen sobre un mateix sector o segment de mercat, i que col·laboren entre elles per aconseguir més i millors oportunitats de negoci.  Actualment, 2.300 empreses i agents de l’entorn formen part de 30 clústers a Catalunya, tot representant el 30% del PIB de l’economia (74.000 milions d’euros de facturació agregada). Les organitzacions associades als clústers generen més de 300.000 llocs de treball. Segons dades fetes públiques per ACCIÓ, el 76% de les empreses membre de clústers asseguren que formar part d’aquestes organitzacions les fa més competitives, mentre que el 91% inverteix en R+D i innovació.

Comparteix!