Les empreses del sector hàbitat han començat a reflexionar sobre com caldrà reorientar els seus negocis un cop acabi la pandèmia del COVID-19. El punt de partida és evident: la seguretat i la salut pujaran molt en les prioritats dels consumidors i, per tant, afectarà de forma rellevant a l’hora de dissenyar, construir i equipar espais. El clúster ha publicat un informe monogràfic que ajudarà a les empreses a prendre decisions estratègiques en un moment molt important.

Quin impacte tindrà el coronavirus en el futur disseny d’espais, de productes i de serveis en el sector hàbitat? Aquesta és la pregunta que Hàbitat Cluster Barcelona (HCB) ha començat a respondre amb el seu informe monogràfic HÀBITAT I SALUT que es pot descarregar gratuïtament des de la seva pàgina web.

Es tracta d’un document que recull les opinions i reflexions d’algunes empreses associades al clúster i que ofereixen serveis i productes vinculats a la salut en els espais. Concretament són Casals Ventilació, Green Building Management i Eurofred Group. Responsables d’aquestes tres organitzacions han explicat fins a quin punt els actuals espais són segurs i saludables, han apuntat quins marges de millora encara hi ha en aquest àmbit i han assenyalat com canviarà el sector la crisi sanitària actual. També detallen què poden aportar les seves respectives empreses en un context com l’actual.

La Cluster Manager d’HCB, Clara Santamaria, ha assegurat que “hem realitzat aquest informe amb la idea d’aprofitar el coneixement, l’experiència i el talent que tenim en el sí del clúster per donar una mica de llum en un moment complicat i de certa desorientació”. Santamaria també ha volgut subratllar que “aquests dies estem veient moltes notícies que demostren els beneficis que s’obtenen de la col•laboració entre diferents empreses a l’hora d’innovar i de donar resposta a les necessitats de la gent… doncs bé, això és exactament el que fa el clúster: afavorir la col•laboració per millorar la competitivitat de les empreses i el seu impacte a la societat”.

L’informe HABITAT I SALUT també recull diferents iniciatives i tendències que s’estan impulsant arreu del món en la línia de dissenyar, construir i equipar espais més segurs i saludables per a tothom.

DESCARREGA’T L’INFORME

Comparteix!