#learningbysharing

DISSENY GENERATIU

NEW YORK/ ESTATS UNITS

La companyia de disseny d’origen italià Kartell posarà a la venda aquest mateix estiu la primera cadira dissenyada mitjançant el que es coneix com a “disseny generatiu”. Aquest concepte descriu el procés en el qual un dissenyador defineix alguns paràmetres tècnics (pes, fortalesa…) i algunes estipulacions de fabricació. A partir d’aquí, un software informàtic analitza les creacions prèvies fetes pel dissenyador, aplica un algoritme i elabora una proposta que compleix amb tots els requeriments fixats.

En aquest cas, el dissenyador que ha treballat en aquest projecte ha estat el prestigiós Philippe Starck, que va plantejar una cadira que utilitzés la menor quantitat de material possible. El resultat ha estat “A.I.”, un nom que apel·la a la col·laboració entre l’home i la màquina per crear aquest pioner producte en l’àmbit del disseny de mobiliari.

Kartell és una empresa de mobiliari nascuda a Milà l’any 1949 però que actualment té més de 130 botigues i 2.500 punts de distribució en més de 130 països del món. La seva seu està a New York.

https://www.starck.com/a-i-for-kartell-by-starck-powered-by-autodesk-p3534

Comparteix!