LONDRES / REGNE UNIT

Ehab Syed és un emprenedor britànic que està treballant des del 2016 en una idea totalment innovadora: utilitzar bolets com a material de construcció d’edificis. Ell i el seu equip han desenvolupat un nou material aïllant fet a partir de miceli, la massa de filaments que surt de terra i que permet alimentar els bolets amb els nutrients del sòl. Segons Syed, aquest material té unes capacitats d’aïllament insuperables, purifica l’aire i s’auto extingeix quan ha fet la feina.

El projecte consisteix en construir blocs de miceli assecat, de manera que s’obté un material rígid que pot ser pintat i utilitzat com a element de construcció amb propietats aïllants extraordinàries. Segons els càlculs de Syed, només que 150 edificis del Regne Unit fossin construïts amb aquest material, es podrien estalviar 300 milions de kilowatts, 10 milions de tones de residus i 4.500 milions d’euros anuals en energia.

La proposta ja li ha permès guanyar el premi COINS Grand Challenge en innovació l’any 2018 així com l’atenció en mitjans de comunicació especialitzats.

https://www.globalconstructionreview.com/innovation/vegan-buildings-developer-mushroom-insulation-wins

 

Comparteix!