Els socis d’Habitat Clúster Barcelona es preparen per un any carregat de reptes

Representants de més de 30 organitzacions associades a Habitat Cluster Barcelona es van trobar presencialment per analitzar els reptes i necessitats del sector a curt i mig termini i van començar a preparar-se per afrontar-los. La trobada va tenir lloc en el marc de l’Assemblea Anual i es va cloure amb la ponència “Liderant el futur” orientada a la transformació digital de les organitzacions. 

Es presenta un any intens per les empreses que treballen al sector hàbitat. Després d’un any i mig de pandèmia, el mercat ha canviat i la manera d’actuar-hi també. Per tant, es fa més necessari que mai per a les empreses compartir coneixement i estratègies. 

Aquest va ser el punt de partida de l’Assemblea General d’HCB que es va celebrar aquest dimarts 29 de juny en format híbrid, a les instal·lacions d’LCI Barcelona i online. Els participants, després d’escoltar la benvinguda del president Sergio Záforas i un cop aprovat l’estat de comptes de l’entitat, van abordar l’estat del projecte de fusió entre els clústers HCB i CENFIM, en el que s’està treballant des de fa uns mesos. 

A continuació es va fer balanç de les activitats realitzades en el darrer exercici, posant especial èmfasi amb els dos projectes amb finançament europeu que HCB haurà de liderar: EXCELIVING (idees i fórmules per promoure espais i edificis saludables i sostenibles en tota la cadena de valor del sector hàbitat) i GO INTERNATIONAL (afavorir la internacionalització de les empreses europees del sector hàbitat en mercats de fora de la Unió Europea). Amb la consecució d’aquests dos projectes europeus, HCB es posiciona com a referència per a les empreses del sector que volen impulsar la seva presència i les seves possibilitats de negoci a nivell internacional.

Després es van analitzar els resultats de l’enquesta interna realitzada entre les 60 empreses que formen el clúster. Les principals conclusions apunten a un augment de la demanda dels associats d’activitats relacionades amb el marketing, la innovació i la digitalització, i tot el que tingui a veure amb el sector contract. També es va certificar que gairebé la meitat de les organitzacions membres d’HCB estan desenvolupant projectes al voltant de la sostenibilitat i l’economia circular.

La sessió es va tancar amb la ponència “Liderant el futur”, a càrrec de Lluís Soldevila, expert en lideratge digital. 

Comparteix!