#learningbysharing

ESPAIS PET-FRIENDLY

SEATTLE / ESTATS UNITS

Els animals domèstics estan agafant cada cop més protagonisme en els països desenvolupats. Els gats i els gossos són cada cop més tinguts en compte a l’hora de dissenyar espais en els que, d’una manera o altra, hi tenen presència. Fins al punt que alguns estudis d’arquitectura estan començant a crear entorns de treball o per viure “pet-friendly”.

És el cas de l’estudi d’arquitectura NBBJ, amb seu a Seattle, i que va rebre l’encàrrec d’una empresa d’Ohio de dissenyar les dues plantes d’oficines de manera que els 200 treballadors i els seus gossos hi poguessin conviure amb naturalitat. El disseny ha previst la creació de diferents zones de treball amb diferents nivells de privacitat i d’accés animal, i que cada empleat utilitza en funció de la feina que té aquell dia, atès que no hi ha llocs pre-assignats. També s’ha tingut molt en compte la utilització de materials molt resistents i de la creació d’un “work-and-play lounge” exterior, on els gossos poden córrer, jugar i fer le seves necessitats. L’empresa “pet-friendly” es dedica, precísament, a la venda de joguines i productes d’oci per a gossos.

I els gats també són tinguts en compte, especialment per interioristes com els de l’estudi francès SABO, que han dissenyat un apartament tenint en compte que l’han de compartir una parella i un o més gats. El projecte es diu Sacha i preveu la utilització de materials a prova de les seves ungles, i un munt d’estanteries on el gat es pot enfilar i reposar-hi còmodament. Les portes correderes que separen els espais també preveuen un forat pel qual els gats poden circular encara que les portes estiguin tancades.

https://www.dezeen.com/2019/09/14/nbbj-bark-ohio-office/
https://design-milk.com/a-parisian-apartment-renovated-for-a-young-family-and-their-cat/


Comparteix!