• A poc a poc, els treballadors dels serveis no essencials van reprenent la seva activitat. Per aquest motiu, els experts en climatització d’Eurofred adverteixen sobre la importància de mantenir una òptima qualitat de l’aire interior.   
  • Fins i tot abans de la irrupció de l’Covid-19, les poblacions urbanes ja passaven entre el 80% i el 90% del seu temps en ambients tancats i, tal com ens adverteix l’OMS, aquests poden estar fins a 10 vegades més contaminats que l’exterior.

 

Madrid 22 d’abril de 2020 – Actualment, Espanya es troba en Estat d’Alarma nacional a causa de l’COVID-19, però a el mateix temps, a poc a poc, els treballadors dels serveis no essencials van reprenent la seva activitat. Per seguir una estratègia de prevenció efectiva, la higiene és la primera línia de defensa, però també podem incloure altres mesures per mantenir la qualitat de l’aire dels espais tancats, on la majoria de les poblacions urbanes ja passàvem entre el 80% i el 90 % del nostre temps fins i tot abans de la irrupció de l’Covid-19. Tal com ens adverteix l’OMS, aquest pot estar fins a 10 vegades més contaminat que l’exterior.

 

L’Organització Mundial de la Salut porta anys advertint sobre la importància de la qualitat de l’aire i els seus efectes adversos per a la salut. En el condicionament de l’aire és de vital importància la distribució d’un aire més net, no només en espais asèptics com clíniques i laboratoris, sinó també en oficines, residències de la tercera edat, centres comercials, llars o gimnasos, “assegura José López, Product Manager de Eurofred. “Avui més que mai, el COVID-19 ens planteja una nova amenaça, però també un desafiament en la recerca de mesures preventives que ajudin a protegir la salut pública.”

 

En aquest sentit, López ens recomana tenir en compte el següent, per obtenir una major qualitat d’aire interior:

 

Augmentar la ventilació i renovació de l’aire. La normativa RITE exigeix ​​que en edificis no residencials sigui obligatori renovar l’aire mitjançant sistemes mecànics, ja que només mitjançant la ventilació s’extreu el CO2 generat per les persones en un interior i s’aporta aire amb major quantitat d’oxigen. Ara, la ventilació haurà de ser molt superior, sobretot quan els espais estiguin ocupats o a punt d’ocupar.

 

Comprovar els recuperadors de calor. Es tracta de solucions que expulsen l’aire interior i introdueixen aire exterior intercanviant energia tèrmica entre dos fluxos. És molt important assegurar-se que aquests equips mai arribin a barrejar l’aire de sortida i el d’entrada.

 

• En els edificis de pública concurrència existents, com oficines o centres comercials, és important canviar els punts d’arrencada de la màquina de ventilació. És a dir, baixar-los per forçar l’equip a ventilar molt més.

 

• En el cas dels banys, diferents investigacions han demostrat que poden ser un focus de contagi important. En aquest sentit, és recomanable que l’extractor funcioni de forma contínua i que es mantinguin les finestres tancades perquè no es donin fluxos creuats d’aire.

 

Contemplar la instal·lació d’equips CAI que siguin capaços d’eliminar alts percentatges de partícules de fins a 0,1 micres de mida per reduir la càrrega vírica, factor que complica enormement tant el contagi com el pronòstic de la persona afectada.

 

• Els purificadors, encara que no poden eradicar a el 100% el risc, poden ser una important eina de prevenció, com ho són els guants o les mascaretes. Així, un purificador d’aire és una protecció davant de qualsevol virus suspès l’aire, inclòs el COVID-19.

Purificador d’aire Daitsu by Zonair3d Pure Airbox Home

 

Com a experts en qualitat ambiental interior, des Eurofred avalen que el virus, a l’desplaçar-se en aerosols com partícules que poden tenir una mida inferior a les 0,5 micres i només si està suspès en l’aire, pot ser filtrat a través d’un mètode únic que aconsegueix filtrar fins a les partícules més petites de 0,1 micròmetres. Concretament, en Daitsu per Zonair3d, marca distribuïda per Eurofred, maneig amb un sistema exclusiu de filtració amb 3 etapes de filtració, oferint i mantenint  i d’una qualitat d’aire extrema (99,9995%) *. Exemple d’això és l’ONG Metges Sense Fronteres, que incorpora aquesta tecnologia com quiròfan mòbil per proporcionar una resposta quirúrgica eficient i saludable a les poblacions necessitades d’ajuda urgent.

Sobre Eurofred

Eurofred distribueix en exclusiva marques com Fujitsu, General, Daitsu, Clint, ISA, Missa, Elettrobar Coolhead, Technoblock i Giorik, entre d’altres. Equipaments per a diferents sectors (climatització domèstica, comercial i industrial, calefacció i Horeca) que destaquen per la seva alta eficiència energètica en un model que contempla el canal professional i el consumidor final, als que ofereix la màxima excel·lència en productes i serveis.  

Contacte de premsa:

LEWIS

Noelia Iglesias / Carla Sigler

E-mail: eurofred@teamlewis.com

Telf: +34 935.228.600


Comparteix!