GRASSOLER: dels sofàs, als llençols i antifaços

Grassoler fa 60 anys que es dedica al disseny i fabricació de sofàs. Desde dimecres 1 d’abril, davant la situació d’emergència general a la que s’ha arribat a causa del Covid-19, s'ha posat a disposició del Hospital del Mar col.laborant en la confecció de material indispensable pels centres del Consorci Mar Parc Salut de Barcelona. 

Aquest grup davant la congestió de les emergències, per tal de poder derivar malalts de Covid-19, ha posat en funcionament 2 hospitals de campanya anexes al Hospital del Mar, on disposaran de 144 llits més. Un dels centres habilitats com a hospital de campanya és l'Esportiu Municipal amb capacitat per a 72 pacients. També han habilitat 72 llits mes en una nova ala de l'Hospital del Mar en construcció, que acollirà pacients afectats per la Covid-19 en estat crític.

Tot va començar llençant una crida a voluntaris solidaris i demanant materia prima, per cosir, per tallar, per embalar, etc. Inmediatament de manera altruïsta es va anar sumant un equip de treballadors de Grassoler, proveïdors de teles, transportistes i voluntàries desde casa seva, pel que van poder coordinar una increíble cadena solidària, i així posar en marxa la producció.

En 4 dies han aconseguit fabricar 500 llençols gràcies a que 4 empreses varen posar a disposició de Grassoler un total 2.100 mt de teixit i 1.000 mts de cinta elàstica. Han fet una donació de 5 sofàs i vàries taules per habilitar diverses zones de descans pels sanitaris. Llavors, les enfermeres els van fer una petició expressa i els varen preguntar ” podríeu confeccionar antifaços?”. L'objectiu era poder garantir el descans dels pacients ubicats en una ala en construcció i que té enormes finestrals de vidre enlloc de parets. El resultat va ser la fabricació urgent de 1.500 antifaços.

 

Descobreix la resta d'iniciatives contra el COVID-19 AQUÍ.

 

Comparteix!