HCB fomenta els espais saludables a Rebuild

Habitat Cluster Barcelona ha protagonitzat una de les sessions del congrés Rebuild que se celebra a Barcelona. Tres associats, Green Building Management, Casals Ventilació i Eurofred, han exposat el seu punt de vista al voltant de la qualitat de l’aire en espais interiors i han exposat alguns casos pràctics dels resultats aconseguits amb les seves solucions i serveis.  

Ens preocupem per allò que mengem o bevem, però en canvi no donem importància a l’aire que respirem, i cada vegada està més deteriorat. Aquest ha estat el punt de partida de la taula rodona en la que han intervingut els tres associats al clúster especialistes en qualitat de l’aire i en la salut dels edificis.

Miquel Estelrich, consultor ambiental de Green Building Management, ha centrat la seva exposició al voltant de la qualitat de l’aire. Les dades no són positives, perquè tal i com ha explicat el 91% de la població mundial viu en llocs on la qualitat de l’aire no té els mínims que recomana l’Organització Mundial de la Salut. I la tendència és a empitjorar amb el temps, provocant moltes morts prematures i, fins i tot, generant una repercussió negativa en el PIB. “Aquest escenari, combinat amb el fet que passem el 90% del nostre temps en espais tancats, fa que ens haguem de prendre molt més seriosament la qualitat de l’aire i de buscar solucions energèticament eficients per purificar-lo”.

De la seva banda, Cinto Sunyer, director comercial de Casals Ventilació, ha volgut incidir en la importància d’entendre que allò que aspirem a un ritme de 8.000 litres al dia pot estar carregat de substàncies nocives i invisibles en forma de partícules en suspensió. Per Sunyer “afortunadament el mercat està oferint solucions cada vegada més econòmiques i sostenibles que permeten crear entorns amb una qualitat d’aire pràcticament a nivell de quiròfan”. Unes solucions que, per descomptat, també eliminen les partícules de COVID-19 que hi ha a l’aire i que són especialment perilloses en els espais tancats.

Finalment, Jose Valero, Product Manager d’Eurofred, ha presentat diferents casos pràctics de solucions adoptades en entorns crítics, com una oficina, un restaurant o la cuina d’un supermercat. En tots ells ha demostrat amb dades que les solucions adoptades s’han traduït en “una millora espectacular de la qualitat de l’aire interior, millorant el benestar dels empleats i dels clients, eliminant les olors, reduint les baixes laborals i mantenint a ratlla els possibles contaminants que podrien malmetre els aliments frescos amb els que treballen”.

La sessió, emmarcada en el vertical Construcción 4.0 & Building, ha estat conduïda i moderada per la responsable del clúster, Clara Santamaria, qui ha aprofitat l’ocasió per explicar els beneficis que aporta formar part d’una entitat sense ànim de lucre com HCB i que ha nascut per ajudar a les empreses del sector hàbitat. .

 

Sobre l’Habitat Clúster Barcelona

L’Habitat Clúster Barcelona el conformen un grup d’empreses i organitzacions que treballen l’entorn del mercat del sector habitat i que s’ajunten per compartir recursos i obtenir més i millors oportunitats de negoci. Més de 50 empreses formen part de l’Habitat Clúster Barcelona on agrupen més de 47.000 treballadors i amb un volum de facturació combinat de 5.006 milions d’euros.

L’Habitat Clúster Barcelona és una associació empresarial amb personalitat jurídica i sense finalitat de lucre que té com a objectiu principal promoure i contribuir a la competitivitat de tota la cadena de valor del sector habitat a Catalunya.

El clúster treballa transversalment amb empreses del sector per innovar, ajudar en l’evolució dels negocis i focalitzar els reptes estratègics compartits.  El clúster vetlla per la millora de la competitivitat dels associats, fomentant la creació de sinèrgies i contribuint al desenvolupament econòmic i social, promovent activitats del sector habitat.

 

Comparteix!