INNOVACIÓ I DIGITALITZACIÓ

En aquesta àrea de treball es desenvolupen accions que permetin a les empreses membre del clúster conèixer, a través de les mega tendències mundials, possibilitats de millora dels seus productes i serveis, atenent a les noves necessitats del consumidor. Avançar-se als canvis, responent a les tendències socioculturals per donar resposta a la nova demanda. Avançar a la competència en el desenvolupament de nous productes i serveis, incloent nous models de negoci. En alguns casos a partir, de col·laboracions entre empreses o fins i tot intersectorials.

L'anàlisi profunda dels negocis actuals, per detectar oportunitats de millora a nivell de producte, fidelització del client o creació oferta de serveis addicionals per a la creació de relacions de confiança amb els clients, més enllà de les relacions comercials.

En aquest àmbit també es desenvolupen diferents trobades cros-sectorials amb altres clústers per explorar oportunitats i sinergies entre sectors que permetin sumar coneixement.

Un dels àmbits actuals de treball és la mega tendència del Wellbeing que s'està treballant en col·laboració del clúster Foodservice i el clúster de l'energia eficient de Catalunya.

RESPONSABLES D'ÀREA

JUNTASergio_Zaforas_HP

Sergio zaforas

HP
BN-Jordi_Batlle_Ripleg_30m2

jordi batllé

30m2
Joan Estelle_Estelle_Parquet-2

joan estellé

Estellé Parquet

PROJECTES DESTACATS

immersió estratègica

La immersió estratègica és la trobada anual de les empreses i entitats associades al clúster. Durant un dia i mig diferents professionals d’empreses associades tenen l’oportunitat de conèixer-se en un ambient distès, participar en activitats de team building i inspirar-se a partir dels millors ponents. Cada any es dissenya un programa a mida de les necessitats identificades pels nostres socis i es seleccionen els millors ponents per inspirar, aportar coneixement i generar reflexions que permetin millorar les estratègies.

jornada interclúster bim

Fornada BIM_Innovació

El Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) va coorganitzar en la jornada interclúster sobre la metodologia BIM – Building Information Modelling. La jornada va estar adreçada tant a fabricants de productes com a prescriptors (enginyeries, despatxos arquitectura,...), i va centrar-se en com gestionar la implantació de la metodologia BIM a les empreses fabricants.

En aquesta jornada van participar-hi un centenar d’assistents procedents d’empreses associades d'Hàbitat Clúster Barcelona i  del CEEC, així com altres empreses no associades.

Durant la jornada es va debatre sobre la necessitat de centralitzar tota la informació dels projectes i es va plantejar el BIM com l'evolució dels sistemes de disseny tradicionals basats en el pla. BIM va més enllà de les fases de disseny, abastant l'execució del projecte i estenent-se al llarg del cicle de vida de l'edifici, permetent la gestió del mateix i reduint els costos d'operació.