#learningbysharing

Jornada Who’s Who en l’ecosistema de la innovació a Catalunya

El passat 20 de gener vam celebrar la quarta jornada del Cicle de Jornades Interclúster sobre la gestió de la R+D+i. L’esdeveniment va tenir lloc a les instal·lacions d’ELISAVA, un escenari que ens ha servit per a poder ajuntar a més de 60 organitzacions de diferents sectors, entre elles empreses i centres tecnològics.

L’esdeveniment ha servit per a que 25 empreses/centres tecnològics oferissin els seus serveis enfocats a la gestió R+D+i per tal de millorar la innovació, i així la competitivitat de les empreses assistents. Aquestes 25 organitzacions han sigut dividides en 4 grups (1. Alimentació, biotecnologia i salut, 2. TIC, energia i mobilitat, 3. Indústria, construcció i medi ambient, 4. Química fina i farmacèutic). Dins de cada grup els ofertants disposaven de 5 minuts per tal d’explicar i detallar el servei. Un cop finalitzat el torn de cadascun d’ells, els assistents tenien 5 minuts per a poder realitzar preguntes i demandes amb l’objectiu de generar vincles i col·laboracions.

Per tal de que els participants poguessin assistir en els 4 grups, s’han realitzat 3 torns per a donar la possibilitat de canvi, i un darrer torn on ja de peu tots els participants tenien llibertat per a poder parlar amb el contacte que els hi hagués atret més l’atenció.

Pel que fa a membres del ClústerMAV, hem tingut la oportunitat comptar amb la presència d’ONYRIQ, Dicomol, Eurecat i Leitat.

L’acte ha sigut organitzat pel Clúster de Materials Avançats, el Clúster Hàbitat i el Clúster Food&Nutrition, comptant amb la col·laboració habitual dels altres clústers.

 

El Cicle de Jornades Innovació i Clústers té un doble objectiu: per una banda presentar diferents casos d’èxit i d’instruments que els permetin a les empreses conèixer de primera mà com millorar la seva gestió de l’R+D+I i per l’altre formar als seus responsables en aspectes com la propietat intel·lectual, patents, l’ecosistema de recerca català, potencials línies de finançament o la comunicació de propostes i projectes.

Aquestes jornades donen cabuda a l’eix estratègic interclúster workshop i on tenim l’oportunitat de poder col·laborar amb els clústers Clúster de Materials Avançats de Catalunya, BCD Barcelona Centre de Disseny, Beauty Cluster Barcelona, Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, FOOD N’​ NUTRITION CLUSTER, Habitat Cluster Barcelona, RAILGRUP i secpho – collaborate to innovate i amb suport d’ACCIÓ.

 

Comparteix!