ETON, REGNE UNIT

El suro és un fantàstic aïllant tèrmic i acústic que puntualment s’utilitza com a material de decoració i excepcionalment de construcció. Per això sorprèn poderosament el projecte Cork House, una casa feta íntegrament amb materials d’origen vegetal i amb el suro com a principal protagonista.

La Cork House està construïda amb blocs de suro sòlids desenvolupats després d’una investigació de força anys, i durant els quals s’ha provat la seva capacitat de resistència als fenòmens meteorològics. Els blocs estan encaixats entre sí, sense cap material extern que els uneixi. El resultat és una casa amb zero emissions de CO2 i feta amb un material vegetal que es regenera i que es pot reutilitzar íntegrament.

El projecte, desenvolupat pels arquitectes Matthew Barnett, Dido Milne i Oliver Wilton, ha guanyat fins a 10 premis i reconeixements d’arquitectura i disseny. Entre els més destacats hi ha haver estat finalista del prestigiós premi Stirling 2019, que selecciona els millors edificis del Regne Unit.

https://www.matthewbarnetthowland.com/cork-house

 

Comparteix!