S’estima que el 14% del sector industrial incrementi l’automatització de les fabriques el 2021, mentre que les vendes en robòtica creixeran un 12% en els pròxims dos anys

Advanced Factories se celebrarà del 20 al 22 d’abril en el CCIB de Barcelona de manera totalment presencial.

 

Barcelona, 22 de desembre de 2020 – La situació actual en la qual vivim arran de la pandèmia ha posat de manifest encara més la necessitat d’invertir en tecnologies 4.0. De fet, segons l’últim estudi Smart Industry, el 70% de les empreses espanyoles ja compten amb un pla de transformació digital; una xifra que pràcticament triplica la del 2019. A més, s’ha evidenciat el rol que juga la indústria 4.0 amb l’ús de robots autònoms o la fabricació additiva per fer front a les condicions de seguretat que exigeix la pandèmia. És per això que, del 20 al 22 d’abril de 2021, Advanced Factories presentarà les últimes tecnologies d’automatització industrial, robòtica i indústria 4.0 per impulsar la competitivitat de les nostres fàbriques.

Per aquest nou any, s’estima que el 14% del sector industrial incrementi l’automatització de les seves plantes productives, i que les vendes en robòtica creixin un 12% entre 2021 i 2022. A més, el sector industrial generarà un repunt de 4 punts en el PIB espanyol, segons dades de l’IHS Markit. No obstant això, als reptes de la indústria 4.0 se’n suma un de nou: la relocalització de la indústria. “La pandèmia ha posat de manifest que hi ha una gran dependència de la cadena logística en mercats exteriors. És per aquest motiu que les noves tecnologies han de permetre’ns recuperar la producció local a un menor cost”, assenyala Albert Planas, director d’Advanced Factories.

Un any més, el CCIB de Barcelona reunirà de manera 100% presencial als professionals del sector industrial per donar a conèixer les últimes solucions en sistemes d’automatització industrial, robòtica, software industrial, intel·ligència artificial, Digital Twin, solucions de visió artificial i simulació virtual, Big Data, IoT, ciberseguretat, 3D Printing, Industrial Cloud Computing, i Machine Learning. Tot això seguint les mesures i protocols de seguretat i higiene establertes per les autoritats sanitàries per garantir un entorn de negocis segur per a tots els assistents.

Després de l’èxit de la seva última edició, en la que va reunir a més de 17.000 professionals en la que va ser la última gran fira celebrada a Espanya abans de l’estat d’alarma, Advanced Factories reunirà el 2021 a més de 360 firmes expositores amb l’objectiu no solament de presentar noves solucions per a la indústria, sinó també per impulsar i reactivar les vendes del primer semestre de l’any.

“S’ha demostrat que les fires i els congressos professionals són espais segurs i, a més molt necessaris. Els professionals del sector industrial necessiten un punt de trobada en el qual fomentar la transmissió de coneixement, establir sinèrgies, i reactivar les vendes del pròxim any després d’un 2020 molt difícil per a tots”, destaca Albert Planas.

L’esdeveniment se celebrarà de manera totalment presencial seguint totes les mesures de seguretat i higiene establertes per les autoritats sanitàries. De fet, l’organització d’Advanced Factories ja ha celebrat dos altres esdeveniments de forma presencial des que va arribar la pandèmia: REBUILD, dedicat al sector de l’edificació i que també va tenir lloc al CCIB de Barcelona a finals de setembre, i TIS – Tourism Innovation Summit, celebrat fa menys d’un mes a Sevilla per a la indústria turística. Dos esdeveniments que van demostrar que és possible realitzar fires i congressos presencials amb totes les garanties de seguretat amb l’objectiu de reactivar l’activitat econòmica i impulsar les indústries a descobrir noves estratègies i tendències.

El Industry 4.0 Congress busca experts que comparteixin la seva visió sobre el futur del sector industrial

Advanced Factories celebrarà de nou l’Industry 4.0 Congress, el major congrés per al sud d’Europa en el qual descobrir les últimes tendències per al sector industrial. Més de 100 hores de transferència de coneixement de la mà de més de 260 experts que compartiran els seus casos d’èxit en la digitalització industrial, la robòtica i la indústria 4.0. Tot a través de quatre eixos temàtics -automatització, connectivitat, Data Analytics i Simbiosis Industrial- i d’una agenda dissenyada per a cada segment de la indústria: aeronàutic i naval, health & phafrma, alimentació, electrònica, automoció, tèxtil, ferroviari, i metal i siderúrgic.

Tots aquells experts, tècnics, emprenedors, universitats i centres d’investigació i innovació que vulguin compartir la seva visió de la indústria i la innovació poden presentar fins a finals de gener els seus projectes, idees, casos d’èxit o solucions com candidatures per a participar a l’Industry 4.0 Congress.

 

 _____________________

Sobre Advanced Factories: és un esdeveniment organitzat per NEBEXT, empresa especialitzada en esdeveniments professionals centrats en la innovació i la transferència tecnològica com HIP, Digital Enterprise Show, ChemPlastExpo, Rebuild, Pick&Pack o Tourism Innovation Summit. Advanced Factories és una Expo i Congrés anual per a líderes i pimes industrials que busquen solucions en automatització industrial, robòtica, noves tecnologies 4.0, i 3D Printing per millorar la seva competitivitat industrial. Juntament amb l’Industry 4.0 Congress, el major congrés europeu sobre innovació industrial

 

Per a més información i material de premsa:

 

Paula Amer | press@advancedfactories.com

+34 931593649 | www.advancedfactories.com

Comparteix!