SINGAPUR / SINGAPUR

Les finestres són elements imprescindibles en el disseny dels edificis, però també són la part amb menys eficiència energètica, ja que la calor es pot transmetre fàcilment a través del vidre, cosa que afecta significativament els costos de calefacció i refrigeració. A més, els edificis representen el 40% del consum global d’energia i les finestres tenen un paper molt important en aquest consum. Ara, científics de la Universitat Tecnològica de Nanyang, a Singapur, han ideat una finestra de doble vidre, però amb la novetat que entre els dos vidres hi ha un líquid estabilitzant a base d’hidrogel.

El líquid que hi ha a l’interior absorbeix la calor solar durant el dia i emmagatzema l’energia tèrmica per evitar que augmenti la temperatura de l’habitació i reduir l’ús d’aparells de climatització. A mesura que el líquid s’escalfa, es torna opac i bloqueja la llum de l’exterior per ajudar a refredar encara més l’habitació. Quan arriba la nit, el líquid es refreda i la finestra torna a quedar neta. Allibera l’energia tèrmica emmagatzemada en la qual part d’ella passa a través del vidre i entra a l’habitació, cosa que redueix la demanda del sistema de calefacció de l’edifici.

Per si fos poc, aquesta finestra intel·ligent no només regula la transmissió solar, sinó que també pot reduir el soroll fins a un 15% més eficaçment que les finestres de doble vidre.

https://www.digitaltrends.com/news/liquid-windows-energy-saving/

Comparteix!