#learningbysharing

MOBLES SOTA TERRA

EINDHOVEN / PAÏSOS BAIXOS

Juul de Bruijn és una ex-alumna de la Design Academy Eindhoven ha desenvolupat una interessant idea per poder optimitzar espais i amagar els mobles que menys s’utilitzen. El prototip que ha presentat es diu MoreFloor i consisteix en un sistema de caixes de fusta d’una altura uniforme i que es munten com si fos una plataforma o tarima de 30 cm d’altura. Un cop combinades i instal·lades, es converteixen en un lloc òptim per guardar-hi un matalàs doble, roba, articles de neteja… La idea va ser fruit de la necessitat, atès que Juul va viure en un pis d’estudiants compartit en el que pràcticament no disposava d’espai per emmagatzemar res. Amb MoreFloor, en canvi, es poden obtenir 6 metres quadrats d’emmagatzematge només perdent 30 cm d’altura respecte al sostre.

Els mobles que apareixen només quan s’han d’utilitzar no són exclusius de Juul de Bruijn. Simon Woodroffe ja va dissenyar un apartament anomenat Yo!Home en el que un llit de matrimoni baixava del sostre en el moment d’utilitzar-lo.

A mesura que les ciutats van creixent en població, les vivendes es van reduint en tamany. Això provoca que surtin aquestes propostes ancorades en la necessitat d’aconseguir espais en entorns cada cop més petits.

https://juultjesdesign.nl/morefloor/
https://yo.co.uk/home/


Comparteix!