#learningbysharing

Nou empreses del clúster viatgen a Silicon Valley per detectar tendències de negoci

Nou empreses del sector hàbitat (habitatge, arquitectura, interiorisme i disseny) participen aquesta setmana en un viatge conjunt promogut per Habitat Cluster Barcelona i ACCIÓ. L’objectiu és detectar tendències de negoci a la zona de major creixement empresarial del món. L’agenda compartida preveu visites a una dotzena d’empreses com Google o Amazon i a centres punters en innovació tecnològica com la Stanford University i el Berkeley Jacobs Institute.

Casals Ventilació, Jòdul, Jung, Crevin, Grassoler, Eurecat, Kriskadecor, Cosmic i Estellé Parquet són empreses catalanes que formen part d’Habitat Cluster Barcelona i que comparteixen un interès comú: conèixer les últimes tendències del sector i aprendre de les millors empreses del món. Per aconseguir-ho s’han sumat a la missió empresarial “disruptiva” organitzada conjuntament pel clúster i ACCIÓ a Silicon Valley, Califòrnia.

Es tracta d’un viatge orientat 100% a empreses que inclou la visita a companyies i centres d’innovació punters del món. Els participants coneixeran en primera persona els darrers projectes de companyies com Google, Amazon i HP; visitaran empreses del sector amb seu en aquesta zona com Katerra (software per la construcció d’edificis), Woods Bagot (disseny i arquitectura) o Gensler (disseny); i descobriran centres d’innovació tecnològica i acceleració empresarial com la Stanford University, el Jabil Innovation Center, el Plug and Play TC i el Berkeley Jacobs Institute.

La responsable del clúster, Clara Santamaria, ha assegurat que “aquest viatge és una excel·lent oportunitat per a les empreses associades a HCB que volen conèixer de primera mà com treballen les organitzacions líders del món i, també, les del nostre sector”. Per Santamaria, “hem dissenyat conjuntament amb ACCIÓ una agenda tant densa com atractiva per poder garantir que els participants aprofiten al màxim l’experiència i recullen inputs aplicables a les seves empreses”. L’objectiu final del clúster és ajudar a la competitivitat del teixit empresarial del sector al nostre país.

Comparteix!