ZURICH / SUÏSSA

El nou edifici del celler grec Kirtvs sembla estar fet de parets de maó ondulades. El secret està en un un nou procés de construcció anomenat augmented bricklaying i que combina el disseny digital amb l’artesania. Aquesta nova tècnica ha estat ideada per un equip del departament d’investigació d’ETH Zurich i construït per artesans locals de Pydna, a Grècia.

L’obra augmentada és un procés de disseny interactiu. Una interfície de realitat augmentada utilitza un sistema de guia òptica per permetre als paletes inspeccionar la ubicació exacta de cada maó. Els ajustaments es fan immediatament. La combinació de controls de disseny dinàmics i habilitat artesanal ha permès enllestir la construcció en només tres mesos i després d’utilitzar un total de 13.596 maons fets a mà.

Un dels efectes sorprenents d’aquesta nova tècnica és que en funció de la ubicació de la llum, les parets flueixen en direccions diferents. A més, els buits entre maons permeten filtrar la llum i l’aire a l’interior sense danyar el vi a causa de les temperatures extremes de l’estiu.  

 

Més info

Comparteix!