#learningbysharing

TEIXITS DEL FONS DEL MAR

LONDRES / REGNE UNIT

Per produir només un kilogram de cotó calen 20.000 litres d’aigua dolça. O dit d’una altra manera… l’aigua que cal per fer un mitjó de cotó és la que necessita per beure una persona durant tres anys. Un autèntic luxe que a mesura que avanci el canvi climàtic, encara s’anirà encarint més. Davant d’aquest escenari, un grup d’estudiants del Imperial College London and the Royal College of Art han estat buscant una alternativa que apunta a revolucionària: teixits fets a partir de plantes cultivades en aigua de mar.

De moment, i per protegir la propietat intel·lectual del projecte, encara no s’ha fet públic el nom de la planta o alga que pot créixer en aigua de mar, però els experiments d’aquest equip de treball han permès presentar tres tipus de material: tela teixida, tela sense teixir i un farciment tècnic per a roba d’abric. A més, els investigadors involucrats asseguren que aquest nou material es podria utilitzar en tots els àmbits del tèxtil, inclosos els de la decoració i hosteleria.

El projecte està prou avançat com perquè els estudiants hagin creat una start-up anomenada SaltyCo on mostrar i més endavant comercialitzar aquest nou material.

https://saltyco.uk/

 

Comparteix!