#learningbysharing

The Protein Project

LONDRES, REGNE UNIT

La investigació sobre nous materials per a la fabricació de productes de decoració sembla no tenir límits. Així ho demostra The Protein Project, una investigació sobre l’ús de les proteïnes de la llet de vaca com a material per a la producció d’objectes i mobles.

L’autora del projecte és Tessa Silva-Dawson, una investigadora i dissenyadora formada al Royal College of Art, i es basa en la recuperació de l’excedent de llet crua i orgànica que les granges llencen després de la fabricació de mantega. Per convertir aquest residu en quelcom utilitzable, s’ha de barrejar amb guix i després premsar-lo, fins que queda una pasta moldejable que permet fer de forma manual gerros, testos i altres productes de decoració artesans. Un cop assecat, el producte té la textura similar a la d’una pedra, si bé és 100% compostable i, fins i tot, es pot utilitzar com a fertilitzant un cop el producte ja no s’utilitza.

Malgrat que el projecte sigui tan innovador, la tècnica de barrejar el sobrant de la llet amb guix per convertir-lo en material, no és nova. De fet, es va inventar al segle XV durant la dinastia dels Tudor, si bé fins ara no s’havia revisat.

http://www.tessasilva.com/

 

Comparteix!