LONDRES / REGNE UNIT

El bany de bosc és una pràctica d’origen japonès (anomenada shinrin-yoku) que proposa caminar per boscos aplicant tots els sentits i connectant la persona amb la natura. Els beneficis dels banys de bosc s’han començat a quantificar mitjançant estudis científics de prestigi, que asseguren que ajuden de forma significativa al benestar físic i emocional de les persones. De fet, les activitats de banys de bosc estan començant a arribar a Europa.
 
I ara també arriba a  les cases gràcies al projecte HomeForest. Es tracta d’una app que porta els efectes positius dels banys de bosc als domicilis particulars reproduint l’experiència sobre el mobiliari, les parets i els elements mitjançant una experiència sensorial inèdita. L’app monitoritza la qualitat de l’aire, la intensitat de la llum i el so per poder adaptar-los al ritme circadià. 
 
HomeForest ha estat el projecte guanyador del prestigiós Davidson Prize, que ha tingut en compte la utilitat de l’aplicació en un moment com l’actual en el que s’han passat molts mesos de confinament domiciliari. Al disseny de l’app hi ha participat l’estudi d’arquitectura londinenc Haptic, així com altres artistes i enginyers.

 

Més info

Comparteix!