#learningbysharing

VISITEM RSBARCELONA I BDBARCELONA

El passat 3 d’octubre vam visitar RS BarcelonaBD Barcelona, juntament amb diversos interioristes i dissenyadors del CODIC.

Aquestes visites ens serveixen per a aprofundir i entendre l’essència de cadascuna de les marques, conèixer l’evolució i pilars fonamentals que mouen a la marca a realitzar productes amb una personalitat i filosofia pròpia.

La història de RS, arrenca amb Rafael Rodríguez Castillo, un empleat de la metal·lúrgia que en 1975 decideix muntar el seu propi negoci. El seu petit taller es converteix un dia en una nau industrial a Viladecans, Barcelona, en la qual ja hi ha lloc perquè els seus dos fills es pugin al carro.

Amb la segona generació familiar, el somni de RS adquireix una nova dimensió. Fabricar per a uns altres dóna menjar, però no alimenta prou. El cuquet de la creativitat pica. I troba el seu gran estímul en el primer producte propi de l’empresa: el futbolí de metall RS#2. I així, aprenent sobre la marxa, el catàleg de RS creix i es fa un buit en aparadors internacionals de referència.

La tercera etapa té el seu origen en la fira de Milà. Allí, van conèixer a Stone Designs i van decidir fer un salt endavant junts: RS produirà una bona part dels seus dissenys. Per això, RS dóna la mà a joves dissenyadors i a uns altres de reconegut prestigi per a buscar idees i conceptes innovadors per a mobles i objectes.

 

Per últim, vam acabem la visita en el showroom de BdBarcelona, des dels seus començaments en els anys 70, BD sempre ha estat una empresa atípica.

El que els seus fundadors i encara propietaris provinguessin de l’arquitectura i no del món empresarial va marcar des dels seus inicis un culte a la bellesa dels objectes en alguns casos per sobre de la seva funció. Això unit a processos de producció més artesanals que industrials, va facilitar el desenvolupament de productes més pròxims a l’art que al disseny industrial.

Es caracteritzen per la seva altíssima qualitat, per produir-se en sèries molt curtes (a vegades són sèries limitades), i per una manufactura artesanal que fa que cada producte sigui únic. En els anys vuitanta BD va sorprendre editant el mobiliari que Gaudí va crear per als seus famosos edificis i en els començaments dels noranta va tornar a sorprendre presentant en exclusiva la primera col·lecció de mobles i llums dissenyats per Dalí.

Per altra banda, recentment les col·leccions de dissenyadors amb un accentuat perfil artístic com Jaime Hayon o Doshi Levien han continuat marcant aquest camí on el disseny i l’art es troben.

 

Estigueu atents a l’agenda del clúster per a estar informats de la pròximes activitats!

Comparteix!